Chtěl jsem navrhnout, že by stálo za to vytvořit téma "Návrhy a připomínky" kam by se mohli psát (překvapivě) návrhy a připomínky, návrhy na nová témata, zpětná vazba apod. Jelikož jsem však svůj návrh neměl kam dát, musel jsem to téma vytvořit sám
5 posters
Náměty a připomínky
Lukáš- Posts : 15
Join date : 2017-02-05
- Post n°2
Re: Náměty a připomínky
Prvním návrhem je, že pro témata čistě informativního charakteru (požadované vybavení, hradečtí pánové apod.) bez diskuze by bylo vhodnější využít wiki strukturu - nevím na jakém základě naše stránky běží, ale myslím že wiki formát je zdarma k dispozici pro jakýkoliv obsah. Všichni by tam pořád mohli přispívat a editovat, ale informace by byly přehlednější a vizuálně lepší (mohl by ale být problém s registrováním). Pokud se ToSu podělí o svoje knowhow dobřenských stránek, můžu se na to také mrknout.
Lukáš- Posts : 15
Join date : 2017-02-05
- Post n°3
Re: Náměty a připomínky
Druhým návrhem je, že k popisu pánů by bylo vhodno přidat i jejich erby, nebo fotografie, protože je to pro jejich identifikaci dost zásadní a pokud vím, tak přidat obrázek není problém:
Líba- Posts : 211
Join date : 2017-01-03
Location : HK / Praha
Postava
Povolání: Bard, Kuchyně, Světlonoš
- Post n°4
Re: Náměty a připomínky
Popis pánů a celkově lidí, co by bylo dobré znát ještě není hotový, erby jsou samozřejmostí, jen jsme to nestihli. Navíc informace Tosu čerpal především ze stránek Hradeckého dvora, což je zdroj milý, ale myslím, že ještě lepší by bylo, kdyby se do výroby seznamu zapojil i někdo, kdo má větší přehled nežli já nebo Tosu
Ohledně dobřenské wikipedie je všechno o domluvě. Dá se to udělat i tak, že stránky, co jsme vyrobili budou reprezentační a bude tam odkaz na wiki, kam přesuneme návody na šití nebo třeba co očekávat. Ale nejdřív je potřeba, aby Adam řekl, jaký charakter mají mít stránky a pak aby se vrátil Tosu, páč já tomu až tak moc taky nerozumím
A co se týče toho, že jsi musel založit vlastní téma, přesně takhle to má fungovat Dobrá práce.
Ohledně dobřenské wikipedie je všechno o domluvě. Dá se to udělat i tak, že stránky, co jsme vyrobili budou reprezentační a bude tam odkaz na wiki, kam přesuneme návody na šití nebo třeba co očekávat. Ale nejdřív je potřeba, aby Adam řekl, jaký charakter mají mít stránky a pak aby se vrátil Tosu, páč já tomu až tak moc taky nerozumím
A co se týče toho, že jsi musel založit vlastní téma, přesně takhle to má fungovat Dobrá práce.
trener- Posts : 71
Join date : 2017-01-03
Location : Hradec Králové / Újezd
- Post n°5
Re: Náměty a připomínky
No pro mne osobně je přidání obrázku problém Tedy jak na to? A kde ho vzít? Nebo mne někdo namaluje prosím? A čím? A půjde to smýt?
Líba- Posts : 211
Join date : 2017-01-03
Location : HK / Praha
Postava
Povolání: Bard, Kuchyně, Světlonoš
- Post n°6
Re: Náměty a připomínky
Já jsem přišla na dvě možnosti přidávání obrázků. Když píšeš nějaký příspěvek, tak nahoře je takový šedý panel, kde si můžeš vybrat třeba tučné písmo, podtržené písmo atd.
Je tam také 13. a 14. ikonka zleva.
Třináctá říká při najetí myší "Host an image", tzn. můžeš tak nahrát obrázek ze svého počítače.
Čtrnáctá ikonka říká "Insert image", tzn. můžeš tak přidat obrázek už někde visící na internetu, pouze zkopíruješ url dotyčného obrázku.
Kdyžtak mě opravte
Je tam také 13. a 14. ikonka zleva.
Třináctá říká při najetí myší "Host an image", tzn. můžeš tak nahrát obrázek ze svého počítače.
Čtrnáctá ikonka říká "Insert image", tzn. můžeš tak přidat obrázek už někde visící na internetu, pouze zkopíruješ url dotyčného obrázku.
Kdyžtak mě opravte
Terka- Posts : 136
Join date : 2017-01-04
Location : HK
- Post n°7
Re: Náměty a připomínky
Já vám klidně s těmi erby a tak pomůžu, mám u sebe seznam pánů i dam akorát se musíme někdy sejít
Helena- Posts : 89
Join date : 2017-01-20
- Post n°8
Re: Náměty a připomínky
Protože svoje příspěvky neumím vkládat jinam a tvořit "vlákno" také ne, tak to vkládám sem:
Richargd nabízí přes fb pro zájemce účast na 3. běhu Semináře stolování ve 14. století. Je zaměřen na praktický nácvik dovedností při obsluze u stolu. Součástí jsou i teoretické přednášky: k nehmotné kultuře, používanému nářadí a náčiní, kuchyňským surovinám a možná i další. Vítány jsou zejména skupiny, které mají předem stanovenou hierarchii. Aby znalosti a vědomosti byly správně fixovány, je více než vhodné používat dobový oděv.
Absolventi by měli být schopni samostatně vést stolování při běžných i slavnostních příležitostech v intencích dostupných vědomostí.
Akce se koná v penzionu na Šumavě, cena 1 300,- zahrnuje veškerou lektorské činnost, ubytování na dvě noci a nejméně: dvě pětichodové večeře, tříchodový oběd, vydatné snídaně a svačiny.
Loni jsme to absolvovali s Petrem a bylo to skvělé a poučné. Pokud byste někdo měl zájem, tak doporučuji, ideálně alespoň ve třech lidech, klidně i ve víc.
Richargd nabízí přes fb pro zájemce účast na 3. běhu Semináře stolování ve 14. století. Je zaměřen na praktický nácvik dovedností při obsluze u stolu. Součástí jsou i teoretické přednášky: k nehmotné kultuře, používanému nářadí a náčiní, kuchyňským surovinám a možná i další. Vítány jsou zejména skupiny, které mají předem stanovenou hierarchii. Aby znalosti a vědomosti byly správně fixovány, je více než vhodné používat dobový oděv.
Absolventi by měli být schopni samostatně vést stolování při běžných i slavnostních příležitostech v intencích dostupných vědomostí.
Akce se koná v penzionu na Šumavě, cena 1 300,- zahrnuje veškerou lektorské činnost, ubytování na dvě noci a nejméně: dvě pětichodové večeře, tříchodový oběd, vydatné snídaně a svačiny.
Loni jsme to absolvovali s Petrem a bylo to skvělé a poučné. Pokud byste někdo měl zájem, tak doporučuji, ideálně alespoň ve třech lidech, klidně i ve víc.
|
|